Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JF

R^ díky za citaci,výrok portugal. premiéra sedí i na výstupy z našívlády, např. ministr Havlíček s příslibem pondělního otevírání obchodů... musel hodně naštvat živnostníky!

0 0
možnosti
JF

Pardon, pane Ráži, za nesprávné umístění - to jsem reagovala na Váš příspěvek;-).

0 0
možnosti
VB

Záznam tiskové konference WHO - ještě v Číně, kdy se odborníci snažili mluvit převážně diplomaticky - neprezentujete přesně; sice se tehdy řeklo, že únik z čínské laboratoře bude zřejmě nepravděpodobná hypotéza, ale že tato hypotéza dále trvá; po odjezdu západ. odborníků z Číny se k tomu řeklo více a bez cenzury: jako jedna z hypotéz přetrvává podezření i na tu laboratoř. Česká vláda má ten problém, že není jednotná, ČSSD je opatrnější, část ANO by zřejmě zdraví a životy obětovala ve prospěch podnikatelů, účinnější opatření proti covid-19 pak poškozuje průběžně i opozice. Ale v zásadě - byť někdy se zpožděním - se u nás děje to samé, co v celé EU: kopírujeme opatření podle Německa, Rakouska, Švýcarska aj., máme ale méně ukázněné politiky i občany.

0 0
možnosti
JF

Děkuji za příspěvek - máte pravdu odborníci z WHO na konferenci zmínili hodně nejistot https://www.lidovky.cz/svet/zavery-tymu-svetove-zdravotnicke-organizace-z-wu-chanu-puvod-viru-zustava-neznamy.A210209_221429_ln_zahranici_ele Ke kopírování opatření bych jen dodala to, že opatření mají mít kabátek, ušitý pro naši mentalitu, ekonomiku, aj. podmínky. Např. v zemi, ze které vzešel Komenský, si již nemůžeme dovolit nechat žáky a studenty na dist. výuce. Vzděláni je přece základ úrovně celé společnosti a dosavadní způsob výuky i všelijakých necílených opatření likvidují dnešek i budoucnost ČR :-).

0 0
možnosti
IK

"... a neposedné informace." Úžasné, jak ty informace skáčí z jednoho virologa na druhého.

Zárodek viru není přírodního původu, ale byl vyroben v čínském Wuhanu. K tomuto výsledku dochází hamburský vědec přírodních věd Roland Wiesenndanger, který ke své studii připojuje 60 důkazů a poukazuje ca. 600 indicií. Podle něj mnoho ukazuje na to, že nejpravděpodobnější příčinou coronavirové pandemie je nehoda a únik nebezpečného materiálu z Wuhanského institutu pro virologii

- v tomto institutu se po mnoho let provádí genetické manipulace coronavirů, tyto pokusy mají za cíl dělat viry nebezpečnější, nakažlivější a smrtelnější;

- tyto novodobé coronaviry dokáží překvapivě dobře navázat na lidské buněčné receptory a vniknout do lidských buněk.., tyto vlastnosti doposud nebyly známy a poukazují na původ nepřírodního charakteru;

- dosud nebyl identifikován přenašeč, např. netopýr, na rozdíl k bývalým coronavirovým epidemiím;

- netopýři nebyli ve Wuhanu na trhu nabízeni, takže je extrémně nepravděpodobné, že by se netopýři z místa výskytu dali na cestu 2000 km;

- před vypuknutím pandemie byly zjištěny závažné nedostatky v zařízení Institutu. To, že došlo k nehodě a vypuknutí pandemie a nejedná se o přírodní katastrofu, pokládá Wiesendanger za velmi pravděpodobné. Svou publikací výsledků měla být vzbuzena debata o smyslu etických aspektů tzv. "gain-of-Funktion- zkoumání", které dělají viry nebezpečnější, nakažlivější a smrtelnější.

Zdroj: http://www.n-tv.de/wissen/Hamburger-Forscher-Corona-stammt-aus-Labor

1 0
možnosti
DR

60 důkazů, tak to je zázračný vědec. ;-D

0 0
možnosti
JL

No vida, další ego-názor. Podle mě by vláda měla průběžně flexibilně volit ty postupy, které jsou v Evropě úspěšné. Nic lepšího se dělat nedá.

1 0
možnosti
JR

J90a48n 18R73á88ž

19. 2. 2021 19:10

Vláda by měla v prvé řadě zcela změnit způsob informování občanů a nepodceňovat logiku správné posloupnosti v podávání informací. To jest, že napřed musí někdo z vlády logicky a tím věrohodně vysvětlit, jaká omezující opatření chce zavádět, včetně definice zamýšlených cílů, které chce danými opatřeními docílit. Jen tak je schopna obnovit důvěru občanů, že to co dělá, může být ku prospěchu věci.

Výstižná v tomo směru jsou slova portugalského premiéra Antónia Costy, když ispirován faktem, že občané opatření jeho vlády ignorují řekl:

"Když příjemce zprávy nechápe, co mu říkáte, tak je chyba na straně toho, kdo zprávu podává"

Ovšem to by nesměl být ten, kdo vládní informace občanům podává blábolivý Babiš nebo ňouma Blatný.

3 0
možnosti
JL

Myslím, že politici a experti moc nechápou, že lidé se řídí i médii, dokonce pokud je podle někoho Babiš Bureš, tak je jasné, že mu nebude věřit vůbec nic. Dnes - české městečko: 80% lidí na obličeji nic, v obchodě ano, ale jinak nezájem. To je výsledek roční kampaně a dezinformací všeho druhu.

1 0
možnosti
PK

Poslední odstavec podepisuji, jen je ještě k jeho realizaci váš vstup do sněmovny...R^

1 0
možnosti
  • Počet článků 45
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 741x
Od podzimu roku 2019 členka Hnutí Trikolora a snad i inspirace, nejen pro generační vrstevníky.

Seznam rubrik

Oblíbené blogy